MAREA NEAGRĂ – PREZENT ȘI VIITOR - Respect și grijă pentru mediu


https://drive.google.com/file/d/1VuUgcalpwq5D7QPikAIHJq4VH091oTqX/view?usp=sharing


Activitatea MAREA NEGRA – PREZENT ȘI VIITOR organizată pe 12 aprilie,  în școala noastră (Școala Gimnazială „Mihai Viteazul”) se înscrie în „Ziua Maritimă Europeană în Țara mea”. și a avut-o drept coordonator  pe doamna profesor de geografie , Monica Baltălungă.


Activitățile profesorilor și elevilor noștri dedicați sunt următoarele:

1. „SMS pentru Marea Neagră”. Elevii au prezentat diferite poezii, cvintete, acrosticuri

și catrene în trei limbi: română, engleză și franceză.   Ca un omagiu adus Mării Negre, trupa de teatru „Pegas” a evidențiat atât frumusețea, cât și riscul de poluare al  bazinului mării. Pentru a crea un background adecvat, un elev din clasa a V-a, coordonat de profesor Ispas Raluca, a realizat o machetă deosebită.

2. „Stop the Maritime Accidents” - material powerpoint despre efectele poluării la Marea Neagră.

3. „Zero pollution – Perfect Tourist Attraction”. Elevii au creat o prezentare  powerpoint intitulată „Marea Neagră... Marea noastră” care conține desene, postere,  benzi desenate și broșuri turistice.

La finalul activității, elevii din clasa a V-a, coordonați de doamna profesor Bulgăre Mihaela au cântat o celebră piesă muzicală românească intitulată „Marea vorbește”, cântec care a antrenat toate persoanele prezente. 

Am avut invitați de la Universitatea „Valahia” din Târgoviște pe conf. univ. dr.Adrian Baltălungă și lector universitar dr. George Murătoreanu, care a avut scurteintervenții.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu